kLogg

mandag, januar 23, 2006

Naturopplevelser

Det har gått et par uker. Jeg har benyttet tiden godt og fått lagt inn mange fine turer. Været har vært preget av store kontraster, silregn, vind og store snømengder har ikke stoppet meg.

Det gjør meg egentlig ingen ting å dra ut i dårlig vær, når jeg kommer i gang fokuserer jeg på øktens hensikt og hører på dagens musikk. For tiden går det i Eminem, a-ha, Heater Nova og Babyshambels.

Mye av treningen gjøres på kveldstid. Det er en stor frihet og utrolig fascinerende å ta på seg hodelykten og løpe innover i skogen, det er bare meg, lyskjeglen og mørket. Mye av treningen jeg gjør er ute, og en god del av gleden i å trene ute er å se naturen fra forskjellige sider og å få se de som lever i den. Her i Norge har jeg vært så heldig å møtt på blant annet elg, hjort, rev og gjedde. Mens andre land har budt på skilpadder, apekatter, delfiner, slanger og hai.

Når jeg treffer på dyr i sitt rette element synes jeg alltid jeg er heldig. Det er utrolig å se hvordan de oppfører seg, og jeg får respekt for hvordan de oppfører seg i sitt rette element. Lite slår en elg som majestetisk og smyger seg gjennom skogen, eller en hai som glir perfekt gjennom vannet. Jeg ville heller ikke vært foruten min svært nære kontakt (=5cm) fra en blue malayan coral snake, som hvis man sjekker finner under katagorien "higly venomus, no anti venom"...

For å fullføre en Ironman trengs det ikke nødvendig vis mye trening, men hvis man vil konkurrere i en Ironman så må man regne med å legge ned en del, og da må man synes veien til målet er fin. Det synes jeg. Faktisk er de rolige langturene de fineste turene, rett og slett fordi de byr på så mange fine oppleveleser, og muligheten til å tenke lange tanker.

tirsdag, januar 10, 2006

Da er det i gang

Ja da er det i gang. Fikk treningsprogram for de neste tre ukene i går. Mine bekymringer for at det skulle være for lite er gjort til skamme. Jeg ser at jeg om kun kort tid kommer til å sette personlig rekord i antall trente timer pr uke...

Jeg er spent på hvor dette fører. Endelig er motivasjonen på plass og det meste lagt til rette for å gjøre noe jeg har drømt om lenge. Få tid til å trene mot å fullføre en Ironman. Datoen er 23 juli 2006. Stedet er Frankfurt, Tyskland.

Jeg har tro på at jeg kan strekke seg langt, barejeg jobber systematisk mot målene sine. Ingen ting er i utgangspunktet umulig.

Noen gang prøvd å fange en flue med fingrene i mørket? Umulig?

Nei det er det ikke: Etter at min datter på 2 hadde lagt seg i går kveld, hørte jeg hun rope "Se,Se,Se!". Da jeg kom opp på det helt mørklagte rommet hennes holdt hun en sprell levende flue mellom fingrene!