kLogg

søndag, april 30, 2006

Gjennombrudd

Denne uken har vært utrolig positiv treningsmessig. Jeg har greid å følge programmet intensitetsmessig, samtidig som jeg har fått orden på søvnen. Effektene fra Spaniauken har nok også slått inn for fullt. Jeg kjenner meg fullt restituert fra den treningsbolken.

Jeg har tidligere lurt på om det er lurt å gjøre en slik monsteruke, spesielt fordi den muligens ikke gir noen flere treningstimer enn en vanlig treningsykel ville gjort her hjemme. Det jeg endte opp timemessig var dette: 10+27+6+13+12=68 der deler av den første, og den andre uken var i Spania. Hvis jeg hadde vært hjemme hadde det kanskje blitt slik: 10+11+12+13+10=56. Dvs at jeg fikk ca en uke "ekstra" trening i denne perioden.

Uansett, litt av planen var å få en flying start på utesesongen, og da spesielt syklingen. Og det må jeg si at har slått til. Sone 1 syklingne er jevn og fin samtidig som det er fin dynamikk i pulsen i opp og nedoverbakken.

Løpingen går faktisk enda bedre. Ukens store opptur var løpetest. Her gikk jeg ned 14 sekunder pr km (i samme løype, på samme puls). Det er dobbelt så mye som tidligere måneder. Noe av forklaringen er at jeg har gått litt ned i vekt, i og med at underlaget var som sist. Løpingen etter de lange syklingene går også veldig lett. Så for tiden ser ting mye bedre ut enn det gjorde bare for en ukes tid siden.

Spørsmålet er om jeg ser en liten formtopp nå? Jeg får håpe jeg greier å dra med meg overskuddet inn i de neste ukene, som treningsmessig blir tyngre.

En ting som er artig å kjenne, er at terrenget plutselig blir mye flatere. Til tider synes jeg at jeg konstant både løper og sykler i slak nedoverbakke, men det vet jeg at jeg umuilg kan gjøre, i og med at jeg ender på samme sted som jeg startet.