kLogg

lørdag, mars 04, 2006

Føtter og overbelastning

Jeg har tidligere hatt problemer med vondt forskjellige steder i nedre del av bena, spesielt benhinnebetennelse på innsiden av leggen, men også akilles. Det gikk til det punkt at jeg kun kunne løpe en gang pr uke, og for en som liker å trene er det ganske frustrerende.

Så leste jeg et innlegg på et forum om en som hadde fått spesiallaget såler med stor suksess. Kanskje det kunne hjelpe meg?

Jeg bestillte time, fikk scannet føttene, og litt etter kunne jeg hente de og få de mikro tilpasset. Det var en ny opplevelse. Alle problemer var borte. Nå bruker jeg de på alle treninger, løp, sykkel, ski og styrke, og det er sålene som gjør at jeg har mulighet til å trene mot Ironman Germany. Uten de hadde det vært helt utenkelig.

Når jeg tenker meg om er det egentlig ganske naturlig at dette skulle hjelpe. Hvert ben er jo ganske forenklet to fyrstikker som står over hverandre, bundet sammen i et merkelig kne-lett. Alle krefter på kroppen skal gjennom det lille arealet i føttene. En bitte-liten skjevhet her forplanter seg oppover og kan gi seg utslag helt opp i ryggen. For noen er det anklene, leggene, knærne eller hoftene. Andre har kombinasjoner av dette.

Jeg vil sterkt anbefale deg å prøve dette dersom du har slike problemer. Jeg brukte Medicus Plesner, men det er også noe som heter Sure Foot som leverer tilsvarende tjenester. Det koster som et par dyre løpesko, men løser det problemet ditt er det verdt det.

1 Comments:

  • Ketil, bra at sålene hjelper deg. Jeg bruker noen som heter SuperFeet og er butikk kjøpte - de fikset det for meg. Et annet tips er noe jeg har praktisert lenge. Før Longrun setter jeg en 10 l bøtte full med vann i fryseren. Jeg har en stor tønne med kaldt vann, og når jeg kommer hjem ligger jeg først med beina høyt i 5-10 minutter - deretter tøyer jeg ut, og så henter jeg bøtta fra fryseren, heller vannet/isen oppi tønna, og sitter med beina oppi i 10-15 minutter foran TV'en mens jeg får i meg næring - det fikser alt av potensielle skadeproblemer, og gir perfekt recovery fra Longrun som er høyrisiko delen av treninga mi. Stå på !!

    By Anonymous Goldie, at 11 mars, 2006 14:47  

Legg inn en kommentar

<< Home