kLogg

torsdag, april 06, 2006

Litt over halveis

Denne uken er jeg i Spania for aa trene. Det er artig aa faa prove en annen livsstil. Her er det kun fokus paa trening, mat og hvile. Solen skinner og det er 24 varmegrader i luften og 17 i vannet.

Jeg har hatt noen fine langturer paa sykkel. Gaarsdagens tur var en opptur, i dobbel forstand. 195km og 3000 hoydemeter paa perfekt asfalt og nesten ingen trafikk. Turen gikk inn i nasjonalparken i Sierra Nevada, hvis logo er serpentinsvinger.

Jeg trives godt med det, ligge aa presse kontrollert i bakkene. Over dagens forste pass moette jeg en nottebrun fjellgeit av en Euskatel rytter, vi nikket kort for vi stupte ned paa hver vaar side av fjellet. Det er foerst naar jeg kjorete ned jeg innsaa hva jeg hadde holdt paa med de siste timene. Langt der nede saa jeg veien, og mellom meg og den var det flere nivaaer med vei med krappe svinger i hver ende.

Svaert mange bakke i Europa er ratet (geometrisk) paa www.altimetras.net. Her ligger det kart, beskrivelser og kart. Paa noen tilogmed bilder. En av de raaeste bakkene i omraadet starter omtrent ved hotelldoeren min. Den har rating litt hoyere enn Alpe d´Huez. Her om dagen hadde jeg intervalltrening der.

Om dette er lurt vet jeg ikke, men jeg faar brutt mange barrierer her nede, og antakelig blir det en flying start paa sesongen.