kLogg

mandag, mars 27, 2006

Mat på langtur

I og med at Ironman for de aller fleste varer langt over 10 timer må man ha en strategi for å spise og drikke. Jeg har testet ut litt forskjellig på langturene mine og funnet ut noe som jeg tror fungerer for meg.

Det som er klart er at hvis det går for lang tid går jeg tom, men hva er det som trigger dette?. Vi med barn vet at dersom vi laster de opp med sukker blir de glade og fornøyde, for så å møte veggen med et brak og det er jo noe jeg vil unngå.

Inspirert av dette har jeg testet ut hvilken blodsukkerheving forskjellige produkter gir. Testingen er gjort med en blodsukkermåler (den er billig, men stripsene man trenger er ikke det...)

Frokost: Min normale frokost gir meg en kontrollert blodsukker økning i ca. 1.5 time
Kaffe: Svært liten effekt, men etter ca 1.5 time stiger nivået litt.
MLO sportsbar: Blodsukkeret øker sakte til ca 40 min, deretter flater den ut for så å falle markant ved 1t15min.
Powerbar Gel: gir en voldsomm peak som topper seg mellom 30 og 40 minutter, for så å gå rett i bakken.

Målingene over bekrefter tidsintervaller jeg har funnet ut ved trening, og da er jeg fornøyd.

Utfordringen blir å sette dette sammen i en konkurranse. På langturene utover våren skal dette perfeksjoneres.

2 Comments:

 • Jeg har hatt god nytte av pakker med extran når jeg har mine lange økter. Den inneholder såkalte komplekse karbohydrater og jeg føler ikke at jeg "bonker" på samme måte som jeg gjør med powerbar. Noe annet som jeg å synes virker er faktisk noe så enkelt som å spise havregrøt laget med halvparten vann og halvparten soya melk med fruktose på istedet for sukker. Smaker ikke så værst heller faktisk:)

  By Blogger kelly, at 28 mars, 2006 10:32  

 • Av en som fikk 6. plass i sin aldersgruppe i Hawaii i fjor fikk jeg foelgende tips om hva han anbefalte paa syklinga i Ironman:
  1 gel hvert 45min + 1 Powerbar hver time.

  Ser ut som det stemmer bra med testen din at man boer ta en ny gel hvert 40-45 min for at ikke blodsukkeret skal gaa til bunns.

  I tillegg er det mange som spiser en lett sandwich med f.eks. kokt skinke halvvegs under syklinga for aa faa litt salt mat i seg for lettere aa klare spise soet mat igjen etterpaa.

  By Blogger thomaha, at 06 april, 2006 15:30  

Legg inn en kommentar

<< Home