kLogg

torsdag, juni 22, 2006

Følelsen av å være sliten

Etter treningsøkter er det normalt å bli sliten. Og for meg er det forskjellig type slitenhet. Det er den rett etter økten, og det er den som kommer en tid etter. Det er den siste typen jeg skal fortelle litt om hvordan jeg oppfatter.

Vanligvis kommer den sigende 23-24 timer etter økten, og vanligvis er den ute av systemet en 10-12 timer senere. Men søndagens lang-økt visste jeg ville slå til med full kraft litt senere. Det er typisk for meg etter slike lange økter. Sist uke var det mandag, nå var dagen tirsdag. Og slitenheten kom, og den sl0 hardt. Jeg var ekstremt trett, og tankene var ikke helt der de skulle.

Bl.a. snakket med en kollega ved printeren. Jeg visste han hadde spilt bedriftsfotball dagen før, så jeg patet litt om det. Han sa at forholdene ikke var så bra, fordi været var dårlig. Hva greier jeg å si da: "Ja, det snødde jo i går".

Utrolig. En skikkelig tankevekker på at nå er grensen virkelig nådd.

Natt til onsdag letter tåken. Det er en svært tilfredsstillende å kjenne at kroppen fungerer som den skal igjen, selv om jeg får hjerteklapp av å gå trapper. Lårene svir fortsatt litt, men er på bedringens vei.

Jeg tror kroppen er på vei til å restituere seg som den skal, for høyintensitetsøkter går på fine puls og hastighetsnivåer samtidig som det er lett å presse på.

3 Comments:

  • Kjenner meg igjen Ketil. Langøktene, de på 5-6+ timer gjør ofte at jeg er veldig opplagt samme dag på ettermiddag/kveld, dagen etter kan jeg også være fin, men så kommer en skikkelig gjennomgripende slitenhet, er ordentlig tung ca ett døgn før det løsner. Syntes det er litt rart at det først kommer så lenge etterpå, men har akseptert at sånn er det bare, og det slår sjelden eller aldri feil.

    By Anonymous Goldie, at 23 juni, 2006 11:31  

  • Jeg kjenner meg også godt igjen. Har imidlertid hatt god effekt av å lage skikkelig næringsrik drikke rett etter på. Banan, maltodextrin (sukker), litt protein og glutamin. har gjort underverker! Recovery virker til å starte langt raskere med dette.

    By Blogger Jørgen, at 23 juni, 2006 16:59  

  • Tror det dere beskriver kalles DOMS- Delayed Onset Muscular Sorness

    By Anonymous Anonym, at 24 juni, 2006 20:52  

Legg inn en kommentar

<< Home